UITGELICHT


Neede

Er werd gekozen voor een meerlaags systeem bestaande uit een primerlaag, lokaal schaaplaag, PU gietvloer en een matte PU verzegelingslaag. De sainitaire ruimtes worden in het systeem voorzien van een epoxy holplint, zodat de vloer naadloos overgaat in de betegelde wanden. De achterwanden in de toiletgroepen worden tot aan het plafond voorzien van het vloersysteem. Alles wordt, naar idee van de architect uitgevoerd in een RAL8011 kleur.

Na het doorbreken van de wanden, bleek dat er hoogteverschillen tussen de vloeren van de verschillende ruimtes zat. Aangezien er met heftrucks gereden gaat worden over deze vloeren, is gekozen epoxytroffelmortel overgangsspieŽn aan te brengen.

Daarnaast zijn er diverse overige werkzaamheden uitgevoerd zoals timmerwerk, het plaatsen van lichtkoepels en het overlagen van dakbedekking.

Lees hier meer over dit project

 

 


 

Voor een van de projecten die momenteel in uitvoering is, was de wens een "custom made" betonnen aanrechtblad.

Allereerst wordt natuurlijk een (sterkte)berekening gemaakt, onder andere qua hoeveelheid wapening er nodig zodat het blad niet gaat doorbuigen/ breken. Daarna zijn er een aantal kleurstalen gemaakt, zodat de klant kon kiezen welke kleur beton het mooiste bij de keuken zou passen.

Ter plaatse is de bekisting gemaakt, en vervolgens is het blad gestort. Na een weekje drogen en uitharden, kwam vandaag het altijd spannende moment dat het blad geplaatst en ontkist kon worden: want dan pas is het uiteindelijke resultaat te bekijken.

Het aanrechtblad bleek prachtig uit de kist gekomen en dat perfect bij de nieuwe keuken past. Alleen nog even poetsen, schuren het waterafstotend behandelen en dan kan er heerlijk gekookt gaan worden.

.

 

 


Bock in de Blikken

De Blikken was het oudste, overdekte zwembad van Oosterhout. In 1970 vond de opening plaats en in 2015 sloot het zwembad voor de zwemmers haar deuren. Er werd gekozen dit leegstaande pand een tweede leven te geven en zo kreeg dit vastgoed een unieke herbestemming:

Een groep Oosterhoutse creatieve professionals verenigd in Stichting BOCK  hebben hun intrek genomen in het voormalige zwembad. De omkleedhokjes en douches hebben plaatsgemaakt voor ateliers en werkplaatsen. De voormalige zwembadruimte wordt veranderd in een multifunctionele gebruiksruimte waar sociale, maatschappelijke en artistieke activiteiten voor een groot publiek uitgevoerd kunnen worden. Na de renovatie werd het pand op 19 maart 2016 heropend door minister Plasterk.

 

 

Lees meer over dit project